Kurser

MBU arrangerer hvert år et antal kurser for alle aldersgrupper og nedenfor kan du se, hvilke kurser, der er planlagt.

Du kan på hver enkelt kursus læse om program og indhold efterhånden som oplysningerne bliver tilgængelige, ligesom du kan tilmelde dig til kurserne.

 
 • Facebook Social Ikon

Jeremias 

Er du leder i din kirke? Har du lyst til at blive bedre udrustet til at leder andre? Er du i alderen 17-21? Så er Jeremias noget for dig. Næste Jeremias hold bliver arrangeret i et samarbejde mellem MBU fra Missionsforbundet og BBU fra Baptisterne.  


Jeremias er et ledertræningskursus, som forgår på tværs af landet i skoleåret 18/19. I løbet af 5 weekender, afholdt i forskellige kirker, vil du får en dybdegående undervisning i det at være leder. Vi vil give dig redskaber til kristenlivet og hjælpe dig med at kunne forstå dig selv og andre bedre, og dermed kunne forberede dig på samarbejde med forskellige mennesker. Vi vil udfordre dig, snakke med dig om biblen, og give dig rum til at udvikle dig til en bedre leder. 


Ud over at være et kursus, hvor du udvikler dig, så ønsker vi også at give dig et netværk på tværs af landet, hvor du kan skabe relationer blandt forskellige kirker, hvilket kan gøre det lettere at samarbejde mellem de lokale kirker, men også give dig inspiration fra andre. 


Under Jeremias kurset er det vigtigt at du har en lokal mentor, som fx kunne være din præst eller en fra børne- ungdomsarbejdet. Her har du muligheden for at prøve nogle af de ting du møder på Jeremias af i dit lokale lederarbejde, men din mentor kan også hjælpe dig til at får endnu mere ud af Jeremias. 


Deltager du i Jeremias, er det vigtigt at du er med alle 5 weekender, da dette giver den bedste helhed for forløbet, og dit fraværd ville skade Jeremias for de andre deltagere. Vi prøver til hver weekend at finde nogle gode undervisere, og lave et spændende program som du ikke vil gå glip af. 

Hvis du gerne vil med på Jeremias, så tag fat i nogle fra din kirke og hør om de tænker at du er klar til Jeremias. Der efter skal I tage fat i enten BBU eller MBU, eller du kan henvende dig til Jonatan Nissen (tlf.: 28440903, mail: jonatan.nissen@gmail.com) med spørgsmål. 

 
 • Facebook Social Ikon

SHIP

SHIP er lige kurset for dig, hvis du er teenagere i aldersgruppen 13-17 år.

SHIP står for ”See, He is perfect”, og fokuserer helt overordnet på discipelskab (discipleSHIP), lederskab (leaderSHIP) og fællesskab (fellowSHIP). Kurset er et samarbejde mellem MBU (Missionsforbundets Børn & Unge) og BBU (Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund).

 

SHIP er et kursus for dig, der…

 • gerne vil lære mere om Gud, og hvad det vil sige at følge Ham.

 • gerne vil være med i et kristent fællesskab sammen med andre teenagere. 

 • gerne vil opleve, hvad et fællesskab med Jesus betyder i netop dit liv.

 

Hver sæson består af tre weekender, som foregår forskellige steder i landet (kurset kræver ikke, at man deltagere på alle tre weekender, selvom det er at foretrække).

 

Datoer for sæson 2019-2020 er:

4.-6. oktober 2019

17.-19. januar 2020

17.-19. april 2020

 

De specifikke steder for weekenderne er endnu ikke på plads, men der vil sandsynligvis være én i Nordjylland, én på Sjælland og én derimellem.

 

I år vil temaerne for de 3 weekender være:

 • DiscipleSHIP (discipelskab): Fokus på, hvordan du som ung discipel kan være på vandring med Gud i din hverdag, og hvordan du kan få skabt nogle rytmer og rutiner.

 • LeaderSHIP (lederskab): Fokus på, hvad et forbillede er, hvordan vi kan være forbilleder og vigtigheden i at have gode forbilleder.

 • FellowSHIP (fællesskab): Fokus på, de gode venskaber og fællesskaber, vigtigheden af dem, samt fokus på, hvordan forskellige fællesskaber kan påvirke os.

 

Pris per weekend: 250 kr. (600 kr., hvis du tilmelder dig alle 3 weekender samtidig og 450 kr., hvis du tilmelder dig 2 weekender samtidig). 

Tilmelding og betaling sker via dette link:

Tjek vores Facebookside: https://www.facebook.com/seeheisperfect, som løbende vil blive opdateret med info.

Har du spørgsmål til SHIP, er du velkommen til at skrive en besked på Facebook eller kontakte os via vores nye e-mailadresse: 

SeeHeIsPerfect@gmail.com.

 

Vi håber på at se lige præcis DIG! 

 

Kærlige hilsner fra SHIP staben

WEEKEND 3 er AFLYST

 

MS Ledertræf 

VVelkommen til ledertræf 2020, som løber af stablen d. 6. - 8. marts i Wigwam i Horsens.

Vi skal pionere og temaet bliver Tivoli/Markedsplads. Vi har rafter og besnøringsreb, men vi skal i fællesskab designe byggeriet.

Lørdag eftermiddag får vi besøg af psykolog Hanne Klinge, der vil gøre os klogere på de udfordrede børn, som vi har en del af i grupperne.

Til denne del af weekenden er børneklub- og børnekirkeledere, fra vores menigheder, inviteret til at deltage.

Temaet for årets festaften bliver "Eventyr" og husk at medbringe pynt til bordene med eventyr tema. Lørdagen afsluttes med lejrbål.

 

B•M•K  

Velkommen på 3 dages kursus med fællessamlinger, seminarer og workshops. B-M-K er en blanding af fællessamlinger, seminarer og workshops. Der er flere workshops-sessioner, hvor du har mulighed for at sammensætte dit eget program.

 

Som hovedtaler kommer Rachel Turner og Mark Chester, begge fra i England. Herudover er der stande og salg fra forskellige organisationer og butikker for at inspirere dig, ligesom du får mulighed for at netværke med andre børnemedarbejdere.

 

Tilmelding og liste over priser ved forskellige overnatningsmuligheder finder du på www.b-m-k.dk

 

Ved tilmelding før 01.08 2020 sparer du 150 kr. pr. person. B-M-K afholdes d. 18.-20. september 2020 på Mariager Høj- og Efterskole i Mariager. Find yderligere information på www.b-m-k.dk

 • Facebook Social Ikon

BMK på FB

 • Facebook - Hvid Circle
 • Instagram - Hvid Circle

© 2018 MBU| Borrevejlevej 26 | 4000 Roskilde | Tlf. 40163199 | CVR 11118976 | Konto nr.: 2374 6266185888

Persondatapolitik | Cookiepolitik